Naminis majonezas

 

Šiandien Instagram paskyroje įkėliau trumpą video, kaip atrodo mano darytas majonezas, ir pasižadėjau užrašyti receptą. Tai štai, dalinuosi.

Majonezą patogu iš karto daryti pvz stiklainyje ar kibirėlyje, kuriame laikysite.

Įmušame švariai nuplautą kiaušinį (aš darau iš mūsų vištų, tai esu rami. Nežinau, ar drysčiau iš parduotuvinių).

Dedame šaukštelį garstyčių (išbandžiau keletą rūšių, man asmeniškai tinka bet kokios)

Pilame 1 a.š. cukraus ir kiek daugiau nei pusę a.š. druskos.

Dedame susmulkintą česnaką, jei norime jo prieskonio majoneze (žiemą man labai tiko, dabar nenoprėjau)

Dedame žolelių, geriau – šviežių, iš bėdos tinka džiovintos. Šiandien dėjau daug smulkintų krapų. Manau, tiktų džiovinti pomidorai, galbūt alyvuogės ar dar ką sugalvosite. Mano šeimyna konservatyvi, tai daug neeksperimentuoju šitu klausimu.

Pilame 1,5 v.š. obuolių acto arba panašų kiekį citrinos sulčių.

Viską triname “blenderiu“, t.y. virtuviniu trintuvu. Įjungę prietaisą, nestabdome jo ir maža srove supilame 300-400ml aliejaus. Šiandien aš naudojau dalį aliejaus, likusio nuo česnakų skiltelių (žiemą buvau jas užpylusi), tad aliejus turėjo švelnų česnako kvapą, gal kiek ir skonio. labai tinka aliejus nuo džiovintų pomidorų (kadangi juos irgi ruošiu pati, tai tokio kartais turiu, bet gal tiktų ir nuo pirktinių pomidorų likęs aliejus). Lėtai pilant aliejų ir vis plakant trintuvu, masė tirštėja ir tampa labai labai tiršta ir klampi.

Tada įpilame šiek tiek atvėsinto/šalto virinto vandens. ri paplakame, kol gaunam norimos koncistencijos majonezą.

Dėmesio: jeigu plakant matote, kad netirštėja, trūksta rūgšties. Pabandykit įpilti kiek daugiau citrinos sulčių ar obuolių acto. Pabaigoje ragaukite ir pridėkite, jeigu kažko trūksta. man šios proporcijos beveik tobulos, bet skoniai visų skirtingi, taigi 🙂

SKANAUS!

Parašykite komentarą